WSJ: Päikeseenergia särab Georgias, kus sundus puudub

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Endine Ühendriikide president Jimmy Carter ja abikaasa Rosalynn lahkumas 2017. aasta 8. veebruaril lindi läbilõikamise tseremoonialt oma põllumaal Plainsis, Georgias, kus avati päikesepark.
Endine Ühendriikide president Jimmy Carter ja abikaasa Rosalynn lahkumas 2017. aasta 8. veebruaril lindi läbilõikamise tseremoonialt oma põllumaal Plainsis, Georgias, kus avati päikesepark. Foto: David Goldman/AP

USA lõunaosariik Georgia ei nõua energiaettevõtetelt kohustuslikus korras taastuvenergiat ega ole ka kliimamuutust prioriteediks seadnud. Päikeseenergia buum käib sellele vaatamata.

Valdkonna esinduskogu SEIA andmetel on osariik, kus kümne aasta eest päikeseenergiat sisuliselt polnudki, tõusnud paigaldatud võimsuse poolest üheksandale kohale Ühendriikides. Tagant on seda tõuganud tehnoloogiafirmad nagu Facebook, kes otsivad võimalusi tegevuse toomiseks odavatele ning taastuvenergia allikate lähedal asuvatele maadele, samal ajal kui maakogukonnad katsuvad päikesefarmide najal maksutulu teenida ja töökohti tekitada.

Viimase kolme kümnendiga lükati päikese- ja tuuleenergia USA-s käima peamiselt kohustuslikus korras – osariikides nagu Iowa, California, Colorado ja New York, mis nõudsid pakkujatelt teatud protsenti taastuvenergiat. Nüüd aga haaravad tuul ja päike turuosa isegi osariikides, kus selliseid nõudmisi pole, näitab Georgia kogemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles