WSJ: Wall Street otsib investeerimisnõu Redditist

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Redditi logo mobiiliekraanil, taustaks arvutiekraan WallStreetBetsi vaatega Redditi suhtluskeskkonnas.
Redditi logo mobiiliekraanil, taustaks arvutiekraan WallStreetBetsi vaatega Redditi suhtluskeskkonnas. Foto: Pavlo Gonchar/ZUMAPRESS.com

Üldiselt ütlevad Wall Streeti professionaalid asjaarmastajatest investoritele, milliseid aktsiaid osta. Nüüd peavad aga nad ise mõnedel amatööridel silma peal hoidma, et mitte magada maha märke sellest, kuhu turud järgmiseks suunduvad.

Jaekauplemise palavikku mõõdavad nüüd auväärsed asutused nagu Goldman Sachs ja Morgan Stanley, ning riskifondide töötajad nii New Yorgis kui Londonis kammivad kauplemisvõimaluste avastamiseks läbi Redditi, Twitteri või värske vestlusplatvormi Discord foorumeid. Nimetatud allikate poole pöördusid nad pärast seda, kui amatööridel Redditi WallStreetBetsi ja Robinhood Marketsi kauplemisäppide abil turud tugevasti rappuma panna õnnestus. Mäletatavasti andsid nad üheskoos tiivad GameStopi ja teiste firmade aktsiatele, kel Wall Streetil parasjagu viltu vedas.

«See on rohkem kunst kui teadus, territoorium on ju kaardistamata,» ütles BMO Capital Marketsis jaefirmadele spetsialiseerunud analüütik Simeon Siegel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles