WSJ: Kaevandajad otsivad tikutulega inimesi veoautorooli (1)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Kallur rauamaagikoormaga Fortescue Metals Cloudbreak'i kaevanduses ligikaudu 250 kilomeetri kaugusel Port Hedlandist Lääne-Austraalias.
Kallur rauamaagikoormaga Fortescue Metals Cloudbreak'i kaevanduses ligikaudu 250 kilomeetri kaugusel Port Hedlandist Lääne-Austraalias. Foto: Reuters Staff/REUTERS

Kalleim maavara Austraalia suurimas kaevanduspiirkonnas omab juhiluba ja on valmis vihase kõrbepäikese lõõsas 12-tunniseid vahetusi tegema.

Lääne-Austraalias, mis on maailma peamine rauamaagiallikas ning kaalukas kullatootja, on veoautujuhtidega niivõrd kitsas, et mõned firmad kangutavad kaevandustesse tööle erusõdureid ja sundpuhkusel piloote, või pakuvad gurmeelõunaid ning ehitavad olümpiasuuruses ujumisbasseine, et keegi aga tööle tuleks. Konkurents oskustööliste pärast paisutab palganumbreid ning lisab täiendava kihi niigi kõrgetele metallihindadele. Tööjõupõuas kaevandajad peavad panema ootele eelseisvaks toorainenõudluse laineks valmis pandud projekte.

«Võti on selles, et meil tuleb saada Austraaliasse uusi inimesi,» ütles rauamaagi- ja liitiumitootja Mineral Resources’i operatiivjuht Chris Ellison.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles