WSJ: Paljudele peredele jääbki unistuste kodu vaid unistuseks

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Mees ja naine möödumas vaaruva kinnisvarahiiu Evergrande'i glamuurarendusest Riverside Mansion Shanghais käesoleva aasta 22. septembril.
Mees ja naine möödumas vaaruva kinnisvarahiiu Evergrande'i glamuurarendusest Riverside Mansion Shanghais käesoleva aasta 22. septembril. Foto: HECTOR RETAMAL/AFP

Eluasemete väärtuse rekordiline kerkimine pandeemia päevil on vallandanud kogu maailmas värskeid debatte kodude taskukohasuse üle. Poliitikategijad otsivad viise kallinemise kammitsemiseks nii, et terav hinnalangus globaalset taastumist rööbastelt ei jooksutaks.

Globaalse kinnisvarabuumiga kaasnenud kõrged hinnad käivad üle jõu järjest enamatel peredel Austinis, Dublinis, Soulis… loeteluga võiks loomulikult jätkata. Sydney’s tõusid majahinnad tänavu teises kvartalis ligi 870 USA dollarit päevas, kirjutas kinnisvarafirma Ray White. Suurbritannias maksavad oma esimese kodu soetajad keskeltläbi 32% rohkem kui 12 kuud tagasi, nähtub kinnisvarabüroo Benham and Reeves’i andmetest.

Nii mõnigi ökonomist muretseb, et kui üha enamad eluaset üürima jäävadki, või üle võimete laenu võtavad, võib see võimendada ebavõrdsust suurlinnades, mis aastaiks püsima jääks ning poliitilist polariseerumist teravdaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles