WSJ: Blackstone panustab miljarditehinguga muusikaärile

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Advokaadid tunnustavad salamisi Hipgnosise asutajat Merck Mercuriadist selle eest, et too muusikutele nende elutöö eest rohkesti raha on maksnud.
Advokaadid tunnustavad salamisi Hipgnosise asutajat Merck Mercuriadist selle eest, et too muusikutele nende elutöö eest rohkesti raha on maksnud. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Blackstone plaanib investeerida miljon dollarit muusikaõigustesse, mis tõotab tänu online-striimingu populaarsusele plahvatuslikku kasvu.

Investeering, mida Blackstone’i operatiivjuht Qasim Abbas nimetas «stardipunktiks», on osa partnerlusest nõustamisfirmaga, mis omakorda on seotud Londoni börsil noteeritud muusikainvesteeringute firmaga Hipgnosis Songs Fund. Hipgnosis, mida juhib kunagine popstaaride mänedžer Merck Mercuriadis, ostab autoritelt laulukatalooge ning teenib kasumit selle pealt, kui muusikat internetis striimitakse, või filmides või reklaamides kasutatakse.

Hipgnosis Song Managementiga liitudes loodab Blackstone lõigata tulu muusikafännide uutelt internetiharjumustelt. Viimasel viiel aastal on Spotify, Apple’i, Amazoni teiste pakutud striiminguteenuste tellimused vallandanud muusikatööstuses uue kasvu. Samal ajal otsitakse järjest võimalusi sotsiaalmeedia, videomängude ja fitnessi vallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles