WSJ: Hollywoodi ähvardab streik, kui produtsendid leppele ei lähe

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Hollywoodis stsenaariume koordineeriv Amy Thurlow peegeldumas oma auto küljeaknalt päeval pärast seda, kui ametiühing IATSE üleriigilisele streigile rohelise tule andis.
Hollywoodis stsenaariume koordineeriv Amy Thurlow peegeldumas oma auto küljeaknalt päeval pärast seda, kui ametiühing IATSE üleriigilisele streigile rohelise tule andis. Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

Filmi- ja televisioonimeeskondi esindav ametiühing lubas esmaspäeval streikima hakata, kui produtsentidega uue lepingu osas kokkuleppele ei jõuta.

«Tingimise tempo ei peegelda mingit arusaama olukorra pakilisusest,» ütles pärast läbikukkunud läbirääkimisi lavatöötajate rahvusvahelise ametiühingu International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE) president Matthew Loeb. «Kui tähtaega paigas pole, siis me võime rääkima jäädagi. Meie liikmed on väärt, et nende põhivajaduste täitmisega kohe tegelema hakataks.»

Streik kahjustaks Covid-19 pandeemiast väljuvat Hollywoodi ning peataks tootmise vaat et täielikult. Segi paisataks stuudio uute filmide ja saadete plaanid ning kulud ulatuksid miljonitesse dollaritesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles