WSJ: Pangad tõotasid lõpetada naftapuurimise finantseerimise Arktikas. Raha voolas edasi

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Rikkurid nõuavad täiendavat varamaksu.
Rikkurid nõuavad täiendavat varamaksu. Foto: YURIKO NAKAO/REUTERS

Viimastel aastatel on mõned maailma suurimatest pankadest nagu Goldman Sachs, HSBC ja BNP Paribas tõotanud lõpetada naftauuringute otsese rahastamise Arktikas. Asja mõte oli aidata lämmatada fossiilkütuste ammutamist puutumata ürgloodusest.

Kõnealuste tõotuste ümber on puhkenud vaidlus investorite, aktivistide ja pankade vahel. Mõnede investorite ja keskkonnakaitsjate sõnutsi voolab suurpankadest jätkuvalt raha ettevõtetele, kes tegutsevad aktiivselt nafta- ja gaasirikastes kantides, näiteks Norras, Venemaal, Kanadas ja Alaskas. Surve alla sattudes on pankadest kaks – BNP ja HSBC – lubanud oma lubadused üle vaadata ja tahkemaks teha.

Samal ajal on maailma liidrid ja tipmised finantsistid kogunemas Šotimaale Glasgow’sse ÜRO heitmete-vastasele kliimakonverentsile. Konverentsi üheks põhiteemaks on valitsuste ja firmade lubadused – ning kui palju sellest kõigest tegelikult tolku on.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles