WSJ: Tööl läbipõlemise kõrged kulud – ja mida nendega ette võtta

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Läbipõlemisest taastumiseks võib olla vajalik leida rahulikum töö. Pildil New Yorgi börsimaakler käesoleva aasta 18. oktoobril.
Läbipõlemisest taastumiseks võib olla vajalik leida rahulikum töö. Pildil New Yorgi börsimaakler käesoleva aasta 18. oktoobril. Foto: RICHARD DREW/AP

Läbipõlemisel on hind – dollarites. Omaenda elus olen ma õppinud, mida läbipõlemine füüsiliselt maksma läheb: peale töö millestki muust rääkida ei oskagi, pärast tunde arvutis ei tule kuidagi und, süda iga meili peale võpatamas…

Ja rahalist hinda olen ma samuti tähele pannud. Kui päris ma-lihtsalt-ei-suuda-enam-seisund veel kätte jõudnud pole, saab lähenevast läbipõlemisest sotti viimaste väljaminekute põhjal: mingid delikatessvõileivad juba mitu hommikut järjest, koos kõigi lisadega; kunagi eriline, kuid nüüdseks rutiinne veinike; ja loomulikult – pean punastades tunnistama – need küütlevad Rootsi lauaks kujundatud kõrvarõngad.

Eriti haavatavad on läbipõlemisostude osas noorema põlve tööinimesed. Kuna neil sageli peret ülal pidada pole, siis kallatakse neile kaela kõik need õhtused ületunnid ning lubatakse seda ammust aega väljateenitud edutamist – vastutasuks vastiku ülesande enda peale võtmise eest. Aga väsinud peast laristamine võib olla ohtlik noore inimese jaoks, kes mustadeks päevadeks veel midagi kõrvale panna pole jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles