WSJ: USA regulaator hoiatab lendureid ja lennufirmasid 5G riskide eest

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Lennuk 23. septembril 2021 äikesetormi lähenedes USA Fort Lauderdale'i lennuväljale maandumas.
Lennuk 23. septembril 2021 äikesetormi lähenedes USA Fort Lauderdale'i lennuväljale maandumas. Foto: Orit Ben-Ezzer/ZUMAPRESS.com

USA lennuohutusregulaatorid valmistuvad hoiatama lendureid ja lennufirmasid juba detsembri alguses käiku lastava uue 5G-teenuse potentsiaalse sekkumise eest kabiini turvasüsteemidesse, ütlesid teemaga kursis olevad praegused ja endised valitsus- ja lennundusametnikud.

Föderaalne lennundusadministratsioon FAA on koostanud spetsiaalse bülletääni ja sellega kaasnevad korraldused maapinnale paigaldatavate 5G mastide mõju kohta teatud automaatfunktsioonidele, mida lendurid kasutavad lennukite juhtimisel ja maandumisel, ütlesid ametnikud. Teadaolevalt ei puuduta FAA meetmed klientide mobiiltelefonide kasutust.

Kaasaegsetes lennukites aitavad üldlevinud kabiinisüsteemid halva ilmaga maanduda, hoida ära allakukkumisi ja vältida kokkupõrkeid õhus. FAA on jõudnud järeldusele, et kui kommertspiloodid neid funktsioone kasutada ei saa, võivad tulemuseks olla lendude tühistamised, viibimised või ümbersuunamised 46 suuremas linnastus, kus sellised mastid paiknevad, ütlesid ametnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles