WSJ: Väikefirmade vigadest Covidi-päevil

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Indoneesia väikefirma Syukey elektrikitarrid 26. oktoobril 2021. Bantenis Lõuna-Tangerangi linna Ciputati piirkonnas tulevasi Eric Claptoneid ootamas. Pillide ostmise ja parandamise tellimused on taas tõusuteel.
Indoneesia väikefirma Syukey elektrikitarrid 26. oktoobril 2021. Bantenis Lõuna-Tangerangi linna Ciputati piirkonnas tulevasi Eric Claptoneid ootamas. Pillide ostmise ja parandamise tellimused on taas tõusuteel. Foto: Donal Husni/ZUMAPRESS.com

Loendamatud väikefirmad said pandeemia ajal kõvasti räsida ning paljuski ei saanud nad sinna mitte midagi parata. Mõned omanikud ajasid aga asjad hullemaks – ajendatuna hirmust.

Tagasi vaadates saavad paljud ettevõtjad aru, et reageerisid pandeemiakeerises üle. Loomulikult on tagantjärele kerge tark olla, leiavad nad – ning kust oleksid nad võinud teada, et riigistiimulid ning nõudluse tõus nii mõnegi toote ja teenuse järele kannavad mõnegi sektori kannatustest otsekui kätel läbi. Kuid ikkagi on nad nüüd seda meelt, et sai oldud LIIGA ettevaatlik. Ning riske välditud, kuigi oleks võinud pigem agressiivsem olla. Üleliia alalhoidlik kaitseasend läks neile maksma kasumeid ja võimalusi, ütleb Optim Consulting Groupi president Craig Palubiak.

Järgnevalt paar näidet, kuidas liigne ettevaatlikkus firmadele kannatusi kaela tõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles