WSJ: Võlakirjaturud vilgutavad tormihoiatust ja teistel pole sooja ega külma

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist, WSJ
Copy
Riigivõlakirjade turgudelt tuleb tormihoiatusi, mida teised sektorid sisuliselt ignoreerivad, kirjutab WSJ kolumnist, varasemalt ligi 20 aastat Financial Timesis töötanud James Macintosh.
Riigivõlakirjade turgudelt tuleb tormihoiatusi, mida teised sektorid sisuliselt ignoreerivad, kirjutab WSJ kolumnist, varasemalt ligi 20 aastat Financial Timesis töötanud James Macintosh. Foto: David Martinez Pelcastre/EPA

Viimastel kuudel on investorid raputanud riigivõlakirjaturgusid, üritades ümber hinnata, mis meie finantssüsteemi üleval hoidva raha algväärtusega juhtuma hakkab.

Aga teised turud ei paista sellest eriti hoolivat. Aktsiad saavutavad uusi rekordkõrgusi, valuutad liiguvad normaalsusele vastupidiselt – kui üldse – ning firmade võlakirjad on jäänud apaatseks.

Osaliselt on see [USA] Föderaalreservi teene, kelle esimees Jerome Powell kinnitas sel nädalal, et kvantitatiivse leevenduse programmi hakatakse koomale tõmbama, kärpides võlakirjaoste. (Selsamal päeval oli sammu mõju väike, kuna asjast oli juba nii ulatuslikult märku antud.) Inglise Panga intressi tõstmise jutt koos sellega, et Kanada ja Austraalia keskpank loobusid püüdlustest hoida pikaajalisi tootlusi madalal, on samuti pannud investoreid riigivõlakirjade osas meelt muutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles