WSJ: IPOd kargavad aina kõrgemale. Kaua see ralli kestab?

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Nicki Dugan Pogue San Franciscost 2016. aasta 26. märtsil jätkusuutlikes Allbirdsi tossudes lemmiklinnu seltsis telekast Harry Potterit vaatamas.
Nicki Dugan Pogue San Franciscost 2016. aasta 26. märtsil jätkusuutlikes Allbirdsi tossudes lemmiklinnu seltsis telekast Harry Potterit vaatamas. Foto: Wikimedia Commons / Nicki Dugan Pogue

Läinud nädalal läks kõigest 156 kastikat tarninud elektriautofirma aktsiate esmapakkumisel kallimaks kui Ford Motor. Nädal enne seda osutus oma esimese börsipäeva sulgudes 4 miljardi dollariliseks kahjumlik tossutootja.

IPOd tänavu üksnes rekordite purustamisega tegelevadki. Hetkeseisuga on börsile läinud üle 900 firma, kühveldades kamba peale kokku ligi 300 miljardit dollarit. Vaikselt ja märkamatult on ka börsifirmade turg teinud midagi, mida ta aastaid teinud pole. Kasvanud.

Juba kaks aastakümmet on Ameerika börsifirmade nimekiri kokku kuivanud. Ühinemised/ülevõtmised on möllanud mis mühiseb ning aktsiabörsidel on sümboleid hoogsalt harvendatud. Erainvesteeringute hunnikud ja regulatsioonide rägastikud hoidsid börsimõtted ja -tunded idufirmadest kaugel eemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles