WSJ: Kas ettevõtjad on kõikidest teistest õnnelikumad?

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Alates aastast 1954 perefirmana Šotimaal Dundees tegutsenud Visocchi kohviku ees seisavad selle praegused juhatajad Antonia Caira (vasakul) ja tema poeg Marco Caira jäätisega Seaküna (The Pig's Trough).
Alates aastast 1954 perefirmana Šotimaal Dundees tegutsenud Visocchi kohviku ees seisavad selle praegused juhatajad Antonia Caira (vasakul) ja tema poeg Marco Caira jäätisega Seaküna (The Pig's Trough). Foto: Scotsman / SWNS/Scotsman / SWNS

Enamikku inimestest firma rajamine rikkaks ei tee, kuid õnnelikuks küll – päris paljusid.

Läbikukkumiste protsent on kõrge, töötunnid pikad, sissetulek kehvakene ning stressitase kõrge – hädasid võiks loetlema jäädagi –, kuid ikkagi peavad ettevõtjad end tavaliselt palgatöötajatest õnnelikumaks. Kõik need valud ja vaevad võtavad tõesti lõivu, kuid omaenda äri ajamise plussid on nii kõvad, et kaaluvad miinused kerge vaevaga üles.

«Kui statistikat vaadata, siis tuleb välja, et keskmine ettevõtja teenib tüüpilisest palgalisest vähem raha, teeb nädalas 13 töötundi rohkem ning tunnistab, et see on üks igavesti pingeline amet,» ütles Texase Baylori ülikooli ettevõtlusprofessor Boris Nikolaev. «Aga sellest hoolimata on [teadus]kirjanduses külluslikult tõendeid, et ettevõtjate tööga rahulolu tase on oluliselt kõrgem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles