WSJ: Kolm apteegiketti jäid USA kohtus süüdi opioidiepideemiale kaasa aitamises

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
CVSi, Walmarti ja Walgreensi apteegid on andnud oma panuse opioidiepideemia hoogustamiseks kahes Ohio osariigi maakonnas.
CVSi, Walmarti ja Walgreensi apteegid on andnud oma panuse opioidiepideemia hoogustamiseks kahes Ohio osariigi maakonnas. Foto: Postimees

Clevelandi kohtus mõistis vandemeeste kogu (ingl. k. federal jury) eile süüdi CVSi, Walgreensi ja Walmarti apteekide omanikfirmad opioidiepideemiale kaasa aitamises Ohio osariigi kahes maakonnas – tegu on esimese ja potentsiaalselt teedrajava otsusega paljudest apteegikettide vastu algatatud kohtuasjadest.

Lake’i ja Trumbulli maakonna esindajad olid süüdistanud apteegikette oma piirkondade valuvaigistitega üleujutamise mittetakistamises ning võltsretseptide rahuldamises. Maakondade väitel olid apteegiketid opioidikriisi soodustades tekitanud mõlemale neist ühiskondlike probleeme ligikaudu miljardi dollari eest, mis avaldus korrakaitse-, sotsiaalteenuste ja kohtukuludes.

Firmad väitsid, et olid üritanud takistada tablettide ebaseaduslikku levimist ning järginud föderaal- ja osariigi regulaatorite ettekirjutusi. Nad ütlesid, et kriisis tuleb süüdistada teisi ning et maakonnad ei suutnud tõendada apteegikettide olulist rolli epideemias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles