WSJ: «Soofondid» aitavad investeerida firmadesse, mida juhivad naised (1)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
General Motorsi tegevjuht Mary Barra (paremalt teine) käesoleva aasta 17. novembril koos USA presidendi Joe Bideni (paremal) ja veel kahe härrasmehega Detroiti tehases elektrilise Hummeri kapoti alla kaemas.
General Motorsi tegevjuht Mary Barra (paremalt teine) käesoleva aasta 17. novembril koos USA presidendi Joe Bideni (paremal) ja veel kahe härrasmehega Detroiti tehases elektrilise Hummeri kapoti alla kaemas. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters

Kui sa investorina naiste edu ja edenemist toetada tahad, siis on selleks tarbeks tekitatud vastav investeerimiskategooria: n-ö sooläätse fondid (ingl. k. gender-lens funds).

Tegemist on ESG ehk keskkondliku, sotsiaalse ja vastutustundliku firmajuhtimise liikumise alaliigiga, kus investeeritakse spetsiifiliselt selle alusel, kas firmades on juhtpositsioonidel naisterahvaid või kas nende võrdseid võimalusi mingil muul moel silmas peetakse.

Uuringufirma Morningstar Direct liigitab kõnealusesse kategooriasse 52 fondi, millesse on tänavu septembri lõpu seisuga voolanud 4,9 miljardit dollarit (aasta tagasi 2,9 miljardit dollarit).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles