WSJ: Hoogu kogub töölt ära tulemise ja ettevõtjaks hakkamise laine

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Paljude ameeriklaste jaoks on taas käes sadulasse-ja-seiklusele-vastu-päevad. Pildil kolm kauboid loojuva päikese poole ratsutamas.
Paljude ameeriklaste jaoks on taas käes sadulasse-ja-seiklusele-vastu-päevad. Pildil kolm kauboid loojuva päikese poole ratsutamas. Foto: Pixabay

Pandeemia on vallandanud ajaloolise ettevõtjaks hakkamise laine. Nõustaja, müüja või ehitajana panevad end proovile sajad tuhanded ameeriklased.

Trend aitab mõista tööturgu tabanud raputusi – üha enamad otsivad paindlikkust, üritavad vältida nakatumist, ei poolda vaktsiinikohustust või on end lihtsalt pandeemiajärgse kontorielu lummusest lahti murdnud. Meeleolumuutus süvendab tööjõupuudust nii mõneski sektoris ning sunnib firmasid oma kaadripoliitikat kõpitsema.

Tööministeeriumi andmetel on pandeemia algusest alates ettevõtjaks hakanud 500 000 uut inimest, tõstes koguarvu 9,44 miljonile. Number on kõrgeim alates finantskriisiaastast 2008, kui läinud suvi välja arvata. Iseendale tööd andvate ameeriklaste arv on seega kasvanud 6%, samal ajal kui USA tööhõive tervikuna on pandeemiaeelsest tasemest ligi 3% madalam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles