WSJ: Apple ja Google hoiavad telefone otsekui pihtide vahel, hoiatab Briti konkurentsiamet

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Noormees 3. novembril 2017. Londonis Regent Streeti Apple'i kaupluses oma vana telefoniga uut üles võtmas.
Noormees 3. novembril 2017. Londonis Regent Streeti Apple'i kaupluses oma vana telefoniga uut üles võtmas. Foto: CHRIS J RATCLIFFE/AFP

Apple ja Alphabeti Google hoiavad inimeste mobiilikasutust otsekui pihtide vahel, ütles eile Suurbritannia konkurentsiamet, kes kaalub võimalusi lõdvendada hiidude haaret nutitelefonide ökosüsteemide üle.

Ameti eelraport on üks paljudest Briti ja teiste Euroopa konkurentsiametite mittesiduvatest uuringutest konkurentsi kohta tehnoloogiatööstuses. Trahve, hüvitisi või muud seesugust need raportid kaasa ei too. Küll aga on varasemad dokumendid sillutanud teed konkreetsematele meetmetele ja seadusandlikele algatustele nii Suurbritannias kui Euroopa Liidus.

Briti konkurentsi- ja turuamet (CMA, Competition and Markets Authority) on end Brexiti-järgselt järjest jõulisemalt kehtestama asunud. Näiteks käskis CMA novembrikuus Meta Platformsil – endisel Facebookil – müüa maha liikuvpildifirma Giphy. Ameti väitel oli Giphy soetamisega pärsitud konkurentsi nii platvormide kui Briti reklaamijate vahel. Meta ütles, et tehing oli tarbijate huvides ning lubas otsuse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles