WSJ: Euroopa vinnab globaalset ettevõtete tulumaksu edasi, USA hoiab tagasi

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Euroopa majandusvolinik Paolo Gentiloni on veendunud, et globaalse maksudiiliga tulevad kaasa ka Iirimaa, Eesti ja Ungari, kelle nõusoleku tagamiseks tehakse kindlasti kõik vajalik.
Euroopa majandusvolinik Paolo Gentiloni on veendunud, et globaalse maksudiiliga tulevad kaasa ka Iirimaa, Eesti ja Ungari, kelle nõusoleku tagamiseks tehakse kindlasti kõik vajalik. Foto: JULIEN WARNAND/AFP

Euroopa Liit käis kolmapäeval välja oma kavandi globaalse ettevõtete tulumaksu alammäära kehtestamiseks aastal 2023 ning väljendas jätkuvat veendumust, et vaatamata äsjastele tagasilöökidele Kongressis suudab liituda ka USA.

Plaani suhtes suurtele rahvusvahelistele ettevõtetele vähemalt 15% suurune tulumaksu alammäär kehtestada leppisid 136 riiki kokku oktoobri algusepoole ning veidi hiljem kiitsid selle heaks president Biden ja teised G20 riikide liidrid.

Kuid kõikide nende riikide parlamendid peavad uued reeglid ka seadusteks kirjutama, mis avab võimaluse viivitusteks ja takistusteks. Protsessi õlitamiseks tegi Euroopa Komisjon kolmapäeval ettepaneku anda välja direktiiv, mille kõik 27 liikmesriiki vastu võtaksid – selle asemel, et tekiks terve rodu eraldi riigisiseseid seadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles