WSJ: Paljud kliimaambitsioonid lähevad koos 2021. aastaga looja (6)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist, WSJ
Copy
Briti peaminister Boris Johnson (rohelise mütsiga) 22. novembril 2021. lasterongikeselt tagasi vaatamas.
Briti peaminister Boris Johnson (rohelise mütsiga) 22. novembril 2021. lasterongikeselt tagasi vaatamas. Foto: George Bell / SWNS/George Bell / SWNS

On uusaastalubaduste aeg. Ärge üllatuge, kui poliitikud kogu maailmas mitteametlikult sedasama tõotavad: kliimamuutusest kõnelgem 2022. aastal nii vähe kui võimalik. Lendstardist on tõotuse täitmine juba alanud.

Kõige kopsakamad, kirevamad ja kõnekamad taandumised toimuvad Suurbritannias. Oktoobris käis peaminister Boris Johnson välja ambitsioonika kava saareriik 2050. aastaks nullnetole viia ehk süsihappegaasituks teha. Mis kujutas endast Johnsoni suhtekorralduslikku suurtegu Glasgow’ kliimakonverentsi künnisel. Samas oli ta harvaesinevalt aus selle suhtes, kui palju need roheambitsioonid inimestele ja äridele maksma lähevad – point, mida poliitikud reeglina arusaadavalt väldivad.

Ja loomulikult algasid tagurdused ja kannapöörded juba enne, kui see kõik üldse kirja pandi. Kõige vastuolulisem asi Johnsoni nullnetojutu juures oli idee võõrutada rahvas kodustest gaasiboileritest, millega 86% majapidamistest endale sooja vett ja keskkütet korraldab.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles