WSJ: Investorid! Jõudu uuel aastal, mil keskpankurite teed lahku läevad

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Elu mullu 15. detsembril Washingtonis Föderaalreservi eest läbi vuhisemas.
Elu mullu 15. detsembril Washingtonis Föderaalreservi eest läbi vuhisemas. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Turgude sõnumit on keerukas dekodeerida: maailma suurmajanduste saatus on küll ülitihedasti läbi põimunud, kuid rahapoliitikad lähevad neil 2022. aastal kaunis harali.

Läinud aasta septembrist alates on kaheaastaste USA ja Briti riigivõlakirjade tootlused 0,8 protsendi ja 0,7 protsendi tasemele kerkinud, vastavalt siis 0,2 protsendi ja 0,1 protsendi juurest. Eurotsooni ja Jaapani omad on aga jätkuvalt rekordmadalad. Mis peegeldab kärisevat lõhet ingliskeelse maailma peamiste keskpankade ja teiste vahel: USA Fed ning Inglise ja Kanada keskpank tahavad tormilisele inflatsioonile kohta kätte näidata, eurooplaste EKP ja Jaapani keskpankurid soovivad seda tarneketi ajutiste kitsaskohtade kraesse kirjutada.

Üks neist kahest vaatevinklist peab väär olema, kuid turg näikse asja esialgu stoiliselt võtvat. USA, Euroopa ja Aasia aktsiad on sel nädalal üksmeelselt kosunud, ja seda pärast jõukat jõulukuud. Kõik varahaldurid oma tänavustes aktsiaturu väljavaadetes siiski nii blaseerunud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles