WSJ: Google eksitas kirjastajaid ja reklaamijaid, kirjeldab hagi

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Google'i vastu esitatud mahuka hagi järgi on tehnohiid tegelenud kirjastajate ja reklaamijate häbitu tüssamisega aastaid.
Google'i vastu esitatud mahuka hagi järgi on tehnohiid tegelenud kirjastajate ja reklaamijate häbitu tüssamisega aastaid. Foto: pixabay.com

Pikki aastaid eksitas Google kirjastajaid ja reklaamijaid oksjonite hinnapoliitika ja protseduuride asjus, luues programme pisendamaks teatud firmade müüginumbreid ning kergitamaks ostjatelt küsitavaid hindu, võib lugeda USA osariikide peaprokuröride redigeerimata hagidokumentidest.

Samal ajal toppis Google taskusse kirjastajatelt ja reklaamijatelt välja tüssatud hinnavahe ning kasutas seda edasiste oksjonite rihtimiseks, et avardada oma monopoolset haaret, seisab süüdistuses. Kohtudokumentides tsiteeritakse Google’i sisevestlusi, kus töötajad kirjutavad, et kohati oli tegemist kasumi lõikamisega siseringiinfo abil.

New Yorgi osariigi ringkonnakohtule esitatud hagi avalikustati läinud reedel föderaalkohtuniku otsusega redigeerimata kujul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles