WSJ: 2022 algas aktsiate kõva kõikumisega

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
The Walt Disney Company 14. detsembril 2017 New Yorgi aktsiaturu ekraanil. Hetkel on Miki-Hiir ja muud loomad karuturul.
The Walt Disney Company 14. detsembril 2017 New Yorgi aktsiaturu ekraanil. Hetkel on Miki-Hiir ja muud loomad karuturul. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Enam kui 220 üle 10 miljardi dollarise turuväärtusega USA börsil noteeritud firmat on oma tipust pudenenud vähemalt 20 protsenti. Mõned on küll madalpunktist tagasi põrganud, kuid paljud on karude tallermaale jäänudki – muuhulgas sellised S&P 500 saurused nagu Walt Disney, Netflix, Salesforce.com ja Twitter.

Eriliselt turbulentne on olnud Nasdaqi tehnoloogiarohke komposiitindeks. Ligikaudu 39 protsenti selle indeksi aktsiatest on oma tipptasemest minetanud vähemalt poole, ütles Sundial Capital Researchi analüütik Jason Goepfert, kusjuures indeks ise on oma harjast allpool 7 protsendi jagu. Goepferti sõnutsi pole vähemalt 1999. aastast – ehk dot-com-mullist – alates nii mitmed Nasdaqi aktsiad niivõrd madalale langenud ajal, mil indeks ise oma kõrgpunktile nii lähedal oli.

2022 ülimalt hüplikku algust ilmestab mitmete üksikaktsiate aktiivmüük. Läinudreedese seisuga olid USA aktsiad languses juba teist nädalat järjest, kiskudes S&P 500 ja Nasdaqi aasta hakatuseks alla vastavalt 2,2 ja 4,8 protsenti. Mõned aktsiad ja sektorid on kõikunud veelgi karmimalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles