WSJ: Töötajaid napib. Ja nad naudivad seda väge

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Lõuna-Florida ülikooli tudengid 12. novembril 2021 haridusprogrammi Helios raames tööalaseid eellepinguid allkirjastamas. Floridas napib õpetajaid ja olukord hulleneb.
Lõuna-Florida ülikooli tudengid 12. novembril 2021 haridusprogrammi Helios raames tööalaseid eellepinguid allkirjastamas. Floridas napib õpetajaid ja olukord hulleneb. Foto: Douglas R. Clifford/ZUMAPRESS.com

Palgatõusud, tööletulekuboonused, palju paindlikkust. Ajalooliselt haigutaval kaadriturul tunnetavad töötajad tohutut jõudu – ja lasevad selle käiku.

Novembris löödi Ühendriikides lauale 4,5 miljonit lahkumisavaldust, mis on kõigi aegade kirjapandud rekord. Majanduses toimuva tagasipõrke tingimustes tunnetavad töötajad võimalust uusi «väljakutseid» otsida, teades et nõudlus nende järele on ajalooline.

«Inimestele on kohale jõudnud, et sellist šanssi pole pikemat aega olnud, et neil kauplemiseks kaalu on,» ütles Andrew McGregor, 41-aastane IT-turbeekspert Floridast. Läinud aastal võttis McGregor nõuks töölt ära tulla, kui ta mujalt piisavalt piraka lisasumma leiab. Peatselt pakutigi talle ühest kohast 30 protsenti rohkem ja samm sai astutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles