WSJ: Meta tutvustas uut AI-superarvutit

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik
Copy
AI Research SuperCluster, looja andmetel jaanipäevaks planeedi kiireim. Illinoisi ülikooli superarvutispetsialistil dr Bill Groppil on kuri kahtlus, et Facebook kavatseb sellega kasutajate andmete kallale karata.
AI Research SuperCluster, looja andmetel jaanipäevaks planeedi kiireim. Illinoisi ülikooli superarvutispetsialistil dr Bill Groppil on kuri kahtlus, et Facebook kavatseb sellega kasutajate andmete kallale karata. Foto: Meta Platforms

Meta Platforms teatas esmaspäeval, et nende uurimistiim on ehitanud uue tehisintellekt-superarvuti. Firma väitel saab sellest peatselt maailma kiireim.

Superarvuti nimega AI Research SuperCluster sai teoks tänu kaks aastat kestnud töörabamisele. Teed näitasid Facebooki emaettevõtte AI- ja infrastruktuuriosakond. Kaasa lõi sadu inimesi, nende seas teadlasi partnerfirmadest Nvidia, Penguin Computing ja Pure Storage, kirjeldas firma.

Oma uudise edastas Meta blogipostitusena. Sealt võis lugeda, et parasjagu õpetatakse superarvuti abil tehisintellektimudelitele loomuliku keele töötlust ja arvutinägemist. Eesmärgiks on arendada võimed enam kui triljoni parameetriga mudelite koolitamiseks suisa eksabaidi suurustes andmehulkades, mis on laias laastus 36 000 aasta pikkuse kvaliteetvideo maht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles