WSJ: Vladimir Putini viimased päevad (23)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist, WSJ
Copy
Venemaa president Vladimir Putin sukeldumas 18. juulil 2015 batüskaafiga Musta merre 83 meetri sügavusse muistset laevavrakki uurima. Foto on illustratiivne.
Venemaa president Vladimir Putin sukeldumas 18. juulil 2015 batüskaafiga Musta merre 83 meetri sügavusse muistset laevavrakki uurima. Foto on illustratiivne. Foto: ALEXEY NIKOLSKY / RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL / POOL/EPA

Vladimir Putini vaatevinklit ratsionaliseerida on raske. Kuid võib-olla kangastub talle stsenaarium, kus Ukraina NATOsse lastakse, misjärel too liitlaste loal oma idaoblastitest Vene väed välja viskab.

Valikud Putini ees oleks siis ühtviisi viletsad: sõda NATOga või kaotus, mida isikukultus ilmselt üle ei elaks. Kui Putin seda usub, võib ta järeldada, et USA on valmis tema kukutamiseks kõvasti riskima.

Loomulikult on selline stsenaarium välistatud. Esiteks ületähtsustaks Putin end Lääne liidrite ja avalikkuse silmis. Aga ka nende huve Ukrainas. Kes võiks unustada, millise jama Ukraina Bideni perele juba kaela on tõmmanud? Ukrainat emmates astuks NATO sisuliselt juba podisevasse sõtta ja annaks end pantvangi igale Ukraina poliitikule, kes kaotatud alade eest võitlusse viskuks. Sellist suppi väldiks NATO iga hinna eest.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles