WSJ: Itaalia firmajuhid pidasid keset Ukraina pingeid Putiniga aru (8)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Itaalia ärimees Guido Barilla peab vabrikut ja veskit ka Venemaal. Pildil kokk Roomas restorani köögis Barilla pasta pakkide taustal toitu vaaritamas.
Itaalia ärimees Guido Barilla peab vabrikut ja veskit ka Venemaal. Pildil kokk Roomas restorani köögis Barilla pasta pakkide taustal toitu vaaritamas. Foto: TONY GENTILE/REUTERS

Suurettevõtted Euroopas ja Ameerikas üritavad leida tasakaalu ärihuvide ja valitsuste vahel, kes keelitavad neid Ukraina kriisi kontekstis Kremlit isoleerima. Itaalias pidasid tippjuhid kolmapäeval Venemaa presidendi Vladimir Putiniga videokonverentsi, kuigi mõned firmad valitsuse survel sellel pikemat aega etteplaneeritud sündmusel osalemisest loobusid.

Ameerikas on naftatööstuse lobigrupp American Petroleum Institute rõhutanud, et mõistab sanktsioonide rolli välispoliitilise vahendina, kuid palub valitsusel Venemaa suhtes kaalumisel olevate sanktsioonidega täpne ja tähelepanelik olla, et mitte kahjustada Ühendriikide ettevõtete konkurentsivõimet.

Kremli-vastased sanktsioonid pärast Krimmi annekteerimist aastal 2014 on mitmeid Euroopa firmasid Venemaa-sidemeid kärpima sundinud. Mõnedel üldtuntud firmadel on seal aga jätkuvalt suured huvid. Eriti tihedalt on Vene turuga seotud energiaettevõtted ja maavaradega kauplejad, keda paeluvad venelaste rikkalikud nafta- ja gaasivarud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles