WSJ: Saksa suurfirmad loodavad Putinilt Ukraina kriisi leevendamist (1)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Siemensi tegevjuht Christian Bruch kuulub lobiorganisatsiooni juhatusse, mis esindab Venemaal tegutsevate Saksa ettevõtete huve.
Siemensi tegevjuht Christian Bruch kuulub lobiorganisatsiooni juhatusse, mis esindab Venemaal tegutsevate Saksa ettevõtete huve. Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON via www.imago-images.de/imago images/Sven Simon

Kaalukate Saksa kompaniide liidrid kohtuvad märtsi hakul Vene presidendi Vladimir Putiniga. Majandusdiplomaatia eesmärk on veenda kõiki osapooli Ukraina vastasseisust taanduma.

Saksa ärisektoril on märkimisväärsed investeeringud nii Venemaal kui kogu Ida-Euroopas, Ukraina kaasa arvatud. Paljud tegevjuhid valutavad üha rohkem südant, et edasine eskaleerumine võib kahjustada nii nende äri kui Euroopa majandust laiemalt.

Üheks põhjuseks, miks Saksa kantsler Olaf Scholz kriisis ettevaatlikku joont hoiab – Washingtoni ja mõnede Ida-Euroopa maade meelehärmiks –, on ettevõtjate lobi. Samal ajal on nii Saksamaa kui ka teiste Lääne-Euroopa riikide ametnikud kulisside taga kritiseerinud Bideni administratsiooni alarmismi ja pingete üleskruttimise pärast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles