WSJ: Õpetajad lõpetavad. Firmad jooksevad neile tormi (3)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Nancy Cornell Wisconsini osariigist leidis end 4. jaanuaril olukorrast, kus õpetajad koolimajja kamandati, õpilastel aga koju jääda kästi.
Nancy Cornell Wisconsini osariigist leidis end 4. jaanuaril olukorrast, kus õpetajad koolimajja kamandati, õpilastel aga koju jääda kästi. Foto: Mark Hertzberg/ZUMAPRESS.com

Läbipõlenud õpetajad lahkuvad klassitubadest ja liiguvad erasektorisse, kus talendinäljas firmad neid müügitööle, tarkvaraarendusse, tervishoidu ja koolitusse rakendavad. Ning tihtilugu paremini maksavad.

Ametlikel andmetel kasvas Ameerikas eraharidusest äratulemise määr mullu kiiremini kui mis tahes muus sektoris. Paljud olid kurnatud pidevast tõmblemisest õpetamise vahel veebis ja klassis, varieeruvatest Covidi-eeskirjadest, aga ka «keerukatest» õpilastest, vanematest ja administraatoritest.

Lahkumiste laine algas aastal 2020, kui haridus ja lastehoid pandeemiaga pea peale pöörati. Eraharidusest tuli jaanuarist novembrini ära peaaegu 550 000 õpetajat, näitab statistika. Riiklikus ja kohalikus haridussüsteemis anti lahkumisavaldusi sama ajaga sisse rohkem kui 800 000.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles