WSJ: Putini lõppmäng on lammutada külma sõja järgsed alandavad lepped (24)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Venemaa president Vladimir Putin 12. novembril 2021 Moskvas Sberbanki 180. juubelipidustuste raames korraldatud rahvusvahelisel tehisintellekti konverentsil.
Venemaa president Vladimir Putin 12. novembril 2021 Moskvas Sberbanki 180. juubelipidustuste raames korraldatud rahvusvahelisel tehisintellekti konverentsil. Foto: Sergei Karpukhin/Sergei Karpukhin/TASS

Maailma silmad on Ukraina idapiiridel, kuhu on koondunud Vene väed. Siiski ulatuvad president Vladimir Putini ambitsioonid palju kaugemale. Uuesti on vaja läbi vaadata külma sõja lõpp.

Arengud pärast praegusi manöövreid ja teadet Luganski ja Donbassi oblasti sõltumatuse tunnustamise kohta koos sinna vägede läkitamisega on esialgu lahtised. Küll aga on Putin selge sõnaga teatavaks teinud, et külma sõja järgse Euroopa julgeolekukaart tuleb ümber joonistada.

Vaadates tagasi, kuidas USA ja Euroopa Venemaad viimase kolme kümnendi jooksul on kohelnud, tõi Putin esile ridamisi kahetsusväärseid seiku. «Venemaal on kõik õigused oma julgeoleku tagamiseks vastumeetmeid rakendada,» ütles ta. «Ja täpselt seda me teemegi.»

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles