WSJ: Sanktsiooniveski jahvatab. Samal ajal võtab sõja vastu sõna ridamisi oligarhe (1)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Jalgpalliklubi Chelsea omanik Roman Abramovitš vaatamas 19. detsembril 2015 Londonis matši Sunderlandi vastu.
Jalgpalliklubi Chelsea omanik Roman Abramovitš vaatamas 19. detsembril 2015 Londonis matši Sunderlandi vastu. Foto: MATT DUNHAM/AP

Mitmed Vene oligarhid kiirustavad distantseerima end president Vladimir Putinist olukorras, kus Lääne sanktsioonid nende varasid pretsedenditult pitsitada ähvardavad.

Viimastel päevadel on oma sõjavastaseid vaateid viksinud terve plejaad Vene ärimehi. Sanktsioonidest seni säästetud oligarh Roman Abramovitši sõnutsi aitab ta parasjagu Ukrainal Venemaaga rahukõnelusi pidada. Vene Tinkoff panga miljardärist asutaja Oleg Tinkov toonitas oma tööd laste heaks ning soovis, et sõdu ei oleks. Sanktsioonid pole puudutanud ka teda. Juba varasemast Ameerikas sanktsioonid kaela saanud toormemagnaat Oleg Deripaska kirjutas pühapäeval sotsiaalmeedias, et «rahu on väga oluline».

«Palun ärge tõmmake võrdusmärki venelaste, Vene riigi ja Venemaa Föderatsiooni valitsuse vahele. Paljud venelased on jõuliselt praeguse sõjategevuse vastu, ning nende hulgas ka mina,» ütles varahaldusfirma VIY Management asutaja Andrei Jakunin, kelle isa on Venemaa Raudteede endine president Vladimir Jakunin – USA sanktsioonide all juba aastaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles