WSJ: SEB muutis militaaraktsiate suhtes kurssi

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Rootsi õhujõudude Saab JAS 39 Gripen 25. mail 2018 õppuste raames Ämari lennuväljalt taevasse tõusmas. Sama lennukalt on viimase viie päevaga kerkinud Saabi aktsiad – 48 protsenti.
Rootsi õhujõudude Saab JAS 39 Gripen 25. mail 2018 õppuste raames Ämari lennuväljalt taevasse tõusmas. Sama lennukalt on viimase viie päevaga kerkinud Saabi aktsiad – 48 protsenti. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

SEB lubab oma osadel fondidel osta relvatootjate ja kaitsekompaniide aktsiaid – pööre pärast aastatagust sotsiaalselt vastutustundlikku ESG-investeerimisotsust.

Alates 1. aprillist tohivad kuus SEB fondi (mida ühtekokku on üle saja) investeerida ettevõtetesse, mis genereerivad üle 5 protsendi oma käibest kaitsetööstuselt. Oma otsuse tegi pank teatavaks teisipäevases jätkusuutlikkusraportis, kuhu lisas ka sõjatööstusse investeerimise volitused omandanud fondide loetelu.

SEB pressiesindaja sõnutsi hakkas panga investeerimisosakond poliitikat üle vaatama juba jaanuaris. Arutelu vallandasid «julgeolekuolukorra tõsidus ja viimaste kuudega kasvanud – ning Venemaa Ukraina-invasiooniga kulmineerunud – geopoliitilised pinged, mis tõstsid esile küsimuse poliitilisest perspektiivist ning väljendusid nihkena mõne [meie] kliendi suhtumises».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles