WSJ: Legendaarse Lada tootmine seiskus

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Vladimir Putin naeratamas oma uuele Nivale 16. mail 2009 Sotšis. 25. jaanuaril 2010 tunnistas toonane Venemaa peaminister, et kapoti all on hoopis Opeli mootor.
Vladimir Putin naeratamas oma uuele Nivale 16. mail 2009 Sotšis. 25. jaanuaril 2010 tunnistas toonane Venemaa peaminister, et kapoti all on hoopis Opeli mootor. Foto: Alexei Nikolsky/AP

Sellest ajast alates, mil esimesed Ladad külma sõja jaheduses koosteliinidelt rahva ette veeremist alustasid, on neid võetud otsekui Vene visaduse sümbolit.

Kesknädalal seiskus Lada tehastes aga tegevus, kuna Lääne sanktsioonid jätsid emaettevõtte ilma vajalike juppide ja varudeta, ütlesid olukorraga kursis olevad allikad. Puhkama on saadetud tuhanded töölised.

Nagu töö takerdumine näitab, on Lääne poolt Venemaa Ukraina-invasiooni kiiluvees kehtestatud sanktsioonid hakanud endast tunda andma. SWIFT-süsteemist väljaarvamine on tehingud varustajatega Vene firmadele keerukaks teinud. Tarneahelad, eriti Ukraina kaudu, on katkenud ning rubla devalveerumine on välismaal valmistatavad autoosad venelastele kallimaks muutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles