WSJ: Londoni kuulsaima Vene vara Chelsea FC tahtjatest on tekkinud juba saba

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Meesterahvas seismas 10. märtsil 2022 Chelsea staadioni teadetetahvli ees. Järgmine mäng Newcastle'i vastu on välja müüdud.
Meesterahvas seismas 10. märtsil 2022 Chelsea staadioni teadetetahvli ees. Järgmine mäng Newcastle'i vastu on välja müüdud. Foto: Hannah McKay/REUTERS

Märtsi jooksul katsub Roman Abramovitš oma Londoni asjad kiiruga korda ajada – autokogu, pangaarved ja lukskinnisvara. Kõige suurem ostuhuvi ilmnes spordivaldkonnas.

Kõrgliiga jalgpalliklubi Chelsea FC soetas Abramovitš vähetuntud Vene miljardärina aastal 2003. Nüüd on ta maailmakuulsa Vene miljardärina Briti sanktsioonide all ning Chelsea sundmüük kujunenud spordimaailmas kirgi kütvaks oksjoniks. Premier League’i nn Suurest Kuuikust pole ükski juba enam kui aastakümne jooksul omanikku vahetanud.

Ostuhuvi on ilmutanud üle 20 osaleja, nende hulgas seltskond investoreid Wall Streetilt, salk saude ning Briti konsortsium koos kunagise olümpiavõitjaga. Olukorraga kursis oleva isiku sõnutsi pole veel selge, mitu pakkumist reedeseks avapakkumiseks materialiseerub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles