WSJ: E.ON ja Austraalia miljardär kavatsevad Vene gaasi vesinikuga välja tõrjuda (2)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Mõtlik Mustang Saksamaal Esseni laadimisjaamas 16. märtsil 2022. Ford taotleb parasjagu patenti mootorile, milles vesinik ja õhk täiusliku tasakaalu leiaksid. Seega oleks väidetavalt välistatud jõuallika õhkulendamine ja kahjustused kõigele ümbritsevale.
Mõtlik Mustang Saksamaal Esseni laadimisjaamas 16. märtsil 2022. Ford taotleb parasjagu patenti mootorile, milles vesinik ja õhk täiusliku tasakaalu leiaksid. Seega oleks väidetavalt välistatud jõuallika õhkulendamine ja kahjustused kõigele ümbritsevale. Foto: INA FASSBENDER/AFP

Sakslaste energiafirma E.ON ja austraallasest miljardär Andrew Forrest ühendavad jõud rohelise vesiniku tootmiseks, et tõrjuda turult Vene gaas.

Plaan on järgmine: vesinik toodetakse tuule ja päikese abiga Austraalias, tuuakse seejärel üle lainete Euroopasse ning toimetatakse seal E.ONi torujuhtmeid pidi tarbijaile. Tarnetega tahetakse alustada aastal 2024 ning 2030. aastaks plaanitakse tõsta aastane tootmiskogus 5 miljonile tonnile.

«Ukraina sõda on Euroopa energiavarustusele hoopis uue horisondi loonud,» ütles E.ONi tootmisjuht Patrick Lammers, kes teisipäeval koos Forrestiga vastastikuse mõistmise memorandumile alla kirjutas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles