WSJ: Saudi ladvik müüb maju, jahte ja kunsti, sest kroonprints pitsitab

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
85-meetrine ja kuulujuttude kohaselt kellelegi Saudi printsidest kuuluv luksusjaht Solandge 9. juunil 2019 Toweri silla alt Londonisse sisenemas.
85-meetrine ja kuulujuttude kohaselt kellelegi Saudi printsidest kuuluv luksusjaht Solandge 9. juunil 2019 Toweri silla alt Londonisse sisenemas. Foto: Vickie Flores/ZUMAPRESS.com

Alates ajast, mil Saudi Araabia kuningriigi tegelik liider ultrarikka suguvõsa laristamisvõimalusi ahendama asus, on printsid Ameerikas ja Euroopas ühtekokku enam kui 600 miljoni eest kinnisvara, jahtlaevu ja kunstiväärtusi müünud.

Tehingud tähendavad tohutut pööret tähtsamate printside elustiilis, kes 1970. ja 1980. aastate naftabuumidest hõlptulu lõikasid ja noosi eksklusiivsetesse turuniššidesse suunasid. Valdav osa varandusest valati raskesti müüdavatesse varadesse või kulutati tempos kuni 30 miljonit dollarit kuus.

Printsidele lähedaste allikate sõnutsi on rahamure taga 36-aastase kroonprintsi Mohammed bin Salmani kasinuspoliitika. Mitmed kraanid on kinni keeratud ning printsid vajavad raha tavaarvete tasumiseks, nagu kinnisvarahooldus, maksud, majateenijate palgad ning õhu- ja veesõidukite parkimistasud, ütlesid nad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles