WSJ: USA eesmärk on nõrgenenud Venemaa

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
24. aprillil poseerivad Kiievis piltnikele (vasakult) USA kaitseminister Lloyd Austin, Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ja USA välisminister Antony Blinken.
24. aprillil poseerivad Kiievis piltnikele (vasakult) USA kaitseminister Lloyd Austin, Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ja USA välisminister Antony Blinken. Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/via REUTERS

Bideni administratsiooni eesmärk Ukraina sõjas on Venemaa sõjaliste võimete nõrgestamine ja Ukraina tugevdamine, välistamaks Moskva katseid tulevikus territooriume vallutada, ütlesid USA ametnikud esmaspäeval.

«Me tahame näha Venemaad nõrgenemas sellisel määral, et ta ei saaks teha selliseid asju, mida ta Ukrainasse tungides teinud on,» ütles kaitseminister Lloyd Austin pärast Kiievi-visiiti koos välisministri Antony Blinkeniga – kõrgeimad USA ametnikud, kes pärast Venemaa invasiooni 24. veebruaril Ukraina pealinna on külastanud.

Kõrge USA valitsusametnik ütles pärast Blinkeni ja Austini Kiievist lahkumist reporteritele, et «kuidas iganes see lõpeb, jääb Venemaa palju nõrgemasse positsiooni. Ukraina positsioon saab olema oluliselt tugevam, et mis tahes uusi agressioonikatseid tagasi tõrjuda, kui see kõik kord läbi saab».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles