WSJ: Venemaa naftatootjad on sanktsioonidest sammu võrra ees

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Vaade Vene riikliku naftagigandi Rosnefti tanklale 31. mai õhtupimeduses aastal 2022. Taamal Gazpromi peakorter, kus osades kontorites tuled põlema on jäänud.
Vaade Vene riikliku naftagigandi Rosnefti tanklale 31. mai õhtupimeduses aastal 2022. Taamal Gazpromi peakorter, kus osades kontorites tuled põlema on jäänud. Foto: YURI KOCHETKOV/EPA

Äsja võttis Euroopa venelaste toornafta karmilt sanktsioonisihikule, kuid transportijad ja töötlejad toovad seda turule algupära hägustades. Kütust, mille sugupuus usutavasti ka vene verd leidub, toimetati maikuus maale New Yorgi ja New Jersey sadamais.

Kõnealused lastid veeti läbi Suessi kanali ning üle Atlandi India rafineerimistehastest, mis on Vene nafta suurostjad – väidavad logiraamatud, Refinitivi statistika ja Helsingi rohemõttekoda CREA (Centre for Research on Energy and Clean Air).

USA ja Euroopa Liidu sanktsioonide kiiluvees on kauplejad toimekalt tegutsenud, et Vene nafta voolamas hoida, segades seda bensiinisse, diislikütusesse ja kemikaalidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles