WSJ: Pistrike rahuldamiseks peab Euroopa Keskpank nad esmalt reetma

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Sild üle vaevavete? Euroopa Keskpanga kontoris (taamal) katsutakse saavutada olukorda, kus pistrikud söönud ja tuvid terved.
Sild üle vaevavete? Euroopa Keskpanga kontoris (taamal) katsutakse saavutada olukorda, kus pistrikud söönud ja tuvid terved. Foto: MICHAEL PROBST/AP

Viimasel ajal paistab Euroopa Keskpanga (EKP) vastutus taanduvat täiega rahatrükile. Iroonia seisneb selles, et karmi poliitika lobi peab nüüd likviidsust kiitma.

Võlakirjaturgude torminädal on näidanud, kuivõrd keerukas on kergitada intressimäärasid, ilma et euroala äbarikriikides võlakirjade müügilaine vallanduks. Nädalavahetuse lähenedes katsus EKP küll toonitada, et teeb probleemiga tegemist, taasinvesteerides paindlikult oma aeguvaid võlakirju. Kuid tulejõudu polnud selles sõnumis kaugeltki piisavalt. Nii tuligi keskpankureil kolmapäeval kriisikoosolek kokku kutsuda.

EKP «kiirendab uue killustumisvastase instrumendi kujundamisprotsessi, mis peatselt kaalumiseks välja pakutakse», kostis keskpanga koosolekult. Sammuke tõesti, kuid mitte just kaikuv sõjahüüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles