WSJ: Kui Putin oleks naine…

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist, WSJ
Copy
Kaader seriaalist.
Kaader seriaalist. Foto: Amazon

Me elame magedate sookildude ajastul ning Briti peaminister Boris Johnson on andnud omapoolse panuse. Juunikuus G7 ja NATO tippkohtumiste vahel Saksa meediale esinedes pudenes tema huulilt järgmine mõttetera: «Kui Putin oleks naine, mida ta ilmselgelt pole, aga kui oleks, siis mina tõesti ei usu, et ta sellise hullumeelse macho-sõja ette oleks võtnud, sellise invasiooni ja vägivalla. Kes toksilise maskuliinsuse täiuslikku näidet otsib, vaadaku mis tema Ukrainas teeb.»

Oh oleks see ometi ühe karjääripoliitiku heietus ja ebasiiras ila. Sest kui Johnson koos G7-kolleegidega seda jama tegelikult usuvadki, on Lääs sootuks suuremas hädas, kui pealtnäha paistab.

Ei taha Vladimir Putin rohkem Rambo moodi olla. Tema kangelased pärinevad Venemaa ajaloost ja teiste hulgas on talle eeskujuks Katariina Suur, edukaim terve rea 18. sajandi valitsejate seast – valdavalt naised –, kes Peeter Suure impeeriumit avardas ja Venemaast Euroopa suurima maismaajõu kujundas, vallutades Krimmi ja Ukraina läänepoolse osa. Merelahinguid võitis ta Mustal merel, halastamatult surus ta maha ülestõusud kodumaal. Olles endise armukese Poolasse kuningaks seadnud, ampsas ta lustlikult lõviosa sellest õnnetust riigist, mida ise kolm korda tükeldas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles