WSJ: Putin ja UFOd

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist, WSJ
Copy
Venemaa president Vladimir Putin riikliku kosmosekeskuse ehitusplatsil Moskvas 27. veebruaril 2022.
Venemaa president Vladimir Putin riikliku kosmosekeskuse ehitusplatsil Moskvas 27. veebruaril 2022. Foto: SERGEI GUNEYEV/AFP

Nüüd me teame, et UFOd pole venelaste salasüsteemid, kommenteeris terve blogijate ja analüütikute armaada märgates, et Kreml Kiievi klobimiseks kõrgtehnoloogilisi imerelvi ei kasutanudki.

Mitte midagi me ei tea. Tõenäoliselt ei pärine need seletamatud aeroilmingud (USA armee definitsioon) tõesti venelastelt. Kõige usutavamad tähelepanekud pärinevad Ameerika sõjaväelenduritelt ning õppustel õhuruumis, mis rangelt seesinaseks otstarbeks reserveeritud on. Kui objektid ongi olemas ja päriselt mõne valitsuse sünnitis, siis küllap käib jutt meist endist.

Taoline tehnoloogia oleks aga destabiliseerivalt riskantne ning kes iganes seda omaks, ei tahaks saladust avaldada. Kui salapärased silmamised on tõesti see mis paistab – võimatult kiired ja võimatu manööverdusvõimega väikesed lendobjektid –, siis lööksid nad tuumatasakaalu otsemaid uppi. Selliste, oletatavasti mehitamata süsteemidega saaks aatomijõu põmdi ja põhjalikult otse maapinnal hävitada, tuumarelvi kasutamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles