WSJ: Föderaalreserv valmistub kergitama intressimäära järjekordse 0,75 protsendipunkti jagu

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Föderaalreservi president Jerome Powell valmistumas kõnelema konverentsil USA dollari rahvusvahelisest rollist Washingtonis 17. juunil 2022.
Föderaalreservi president Jerome Powell valmistumas kõnelema konverentsil USA dollari rahvusvahelisest rollist Washingtonis 17. juunil 2022. Foto: KEVIN DIETSCH/AFP

USA Föderaalreservi ametnikud andsid mõista, et tõstavad oma 26.-27. juuliks kavandatud koosolekul tõenäoliselt intressimäärasid juba teist korda järjest 0,75 protsendipunkti jagu, et kõrguva inflatsiooniga agressiivsemalt tegemist teha.

Lauale jäeti ka võimalus tõsta intressimäärasid veelgi järsemalt eht terve protsendipunkti jagu. Mõned ametnikest ruttasid aga siiski selgitama, et taoline samm pole kuigivõrd tõenäoline.

Mõned osutasid märkidele majanduse jahtumise kohta ning rõhutasid, et rahapoliitika karmistamine käib niigi ajalooliselt tormilises tempos. «Üle pingutada ei tohi. 75-baaspuntine tõste on tohutult suur, kallis rahvas,» ütles Fedi intressikomitee liige Christopher Waller neljapäevasel konverentsil Idahos. «Ärge öelge, et kui me sajaga ei sõida, siis me oma tööd ei tee.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles