WSJ: Sõjatööstust kimbutab keset kasvavat relvanõudlust kaadrinappus (1)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Ameeriklased uudistamas ründeallveelaeva Hyman G. Rickover enne selle ristseid 31. juulil 2021. Tootja General Dynamics on finantsjuhi Jason Aikeni sõnutsi praegu hädas töökätega.
Ameeriklased uudistamas ründeallveelaeva Hyman G. Rickover enne selle ristseid 31. juulil 2021. Tootja General Dynamics on finantsjuhi Jason Aikeni sõnutsi praegu hädas töökätega. Foto: Sean D. Elliot/AP

USA kaitsetööstus maadleb kaadrinappusega, samal ajal kui konflikt Ukrainas ja pinged Taiwani ümber tõotavad tõsta nõudlust sõjavarustuse järele.

Nagu nentisid Lockheed Martin, Raytheon Technologies ja teised, ähvardavad tarneprobleemid tööjõupuuduse tõttu veelgi võimenduda ning leevendust ei paista ka tuleval aastal. Viimastel nädalatel on kärbitud aastaprognoose, tootmistegevus F-35 hävitajaid, rakette ja muud lahinguvarustust valmistavates tehastes on aeglustunud.

Sõjatöösturite sõnutsi vaevab neid personalivaegus, mis tööjõuekspertide hinnangul kummitab majandust ka laiemalt. Nad rääkisid, et vananev valik spetsialiste, eriti julgeolekusertifikaadiga insenere, ei ole naasnud tööle nagu varasemate langusaegade lõppedes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles