WSJ: Tänavu uut telefoni ei osta? Vaatame, kuidas vana kauem elus hoida

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Lahtivõetud iPhone 7 Plus iFixiti üritusel Jaapanis. Kui Euroopa Liidu uus määrus akude vahetamise keerukust väga ei reguleeri, võivad tootjad soovitada kasutajatel ise keeruka lahtivõtmise ja asendamise ära teha, pakkudes selleks abimaterjale ja tööriistu, nii nagu iFixit pakub koostöös Samsungi ja Apple´ga.
Lahtivõetud iPhone 7 Plus iFixiti üritusel Jaapanis. Kui Euroopa Liidu uus määrus akude vahetamise keerukust väga ei reguleeri, võivad tootjad soovitada kasutajatel ise keeruka lahtivõtmise ja asendamise ära teha, pakkudes selleks abimaterjale ja tööriistu, nii nagu iFixit pakub koostöös Samsungi ja Apple´ga. Foto: HANDOUT/REUTERS

Telefonipalaviku hooaeg on ametlikult avatud, Samsung on selle oma värskeima Galaxy-voldikuga välja kuulutanud. Apple astub uudistootega rahva ette reeglina septembri keskpaiku, kannul Google’i Pixel. Ostukiustatus võib olla kõva, eriti kui tehnohiiud oma turundusmootorid möirgama tõmbavad ja telekomid mesimagusaid diile lehvitavad.

Aga need vidinad, mille nad meile viimase paari aastaga maha müünud on, töötavad veel kenasti ning rahatasku rõõmustab, kui me neid ära viskama ei kiirusta. Ja kaasa laulab me kallis planeet.

Telefonid on vintskemaks muutunud. Enamik uuemaid mudeleid, isegi odavamaid, elab kogemata kombel basseini sulpsatamise ilusti üle. Nende kogukamad akud peavad pikemalt vastu, kõvem on ekraaniklaas. Kui sa just volditavatele üle ei taha hüpata – mida me veel ei soovita –, on uus mudel eelnevaga vaat et äravahetamiseni sarnane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles