WSJ: Laulukirjutajad hakkavad striimingult rohkem raha saama

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Willie Nelson (pildil) on  kirjutanud laulu «On the Road Again». Teos sündis kiirkorras lennureisil ja tuli paberi puudumisel kritseldada oksekotile.
Willie Nelson (pildil) on kirjutanud laulu «On the Road Again». Teos sündis kiirkorras lennureisil ja tuli paberi puudumisel kritseldada oksekotile. Foto: Wikimedia Commons / Joshbg2k

Muusikakirjastajad ja striiminguteenused on jõudnud kokkuleppele kergitada laulukirjutajate tasumäära nende muusika esitamise eest Spotifys või mõnel teisel digiplatvormil.

Kirjastushiidusid Universal, Warner, Sony jt esindav kaubanduskoda National Music Publishers Association (NMPA) ning striimijate Spotify, Apple, Amazon, YouTube ja Pandora esindaja Digital Media Association (DMA) teatasid kolmapäeval, et on saavutanud kokkuleppe – loetud päevad enne autoriõiguskohtu Copyright Royalty Board (CRB) ette astumiseks määratud tähtaega.

CRB on kolmest kohtunikust koosnev kolleegium, kes paneb paika digiteenuste osutajatele striimimise eest rakenduvad litsentsimäärad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles