WSJ: Kuidas järgmises krahhis ellu jääda (1)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Mark Spitznageli ettevõte Universa Investments teenis eelmises USA majanduskriisis nädalatega 4000% kasumit.
Mark Spitznageli ettevõte Universa Investments teenis eelmises USA majanduskriisis nädalatega 4000% kasumit. Foto: Brendan Mcdermid/ Reuters/ Scanpix

2008. ja 2020. aasta börsikrahhis varanduse teeninud USA fondijuht Mark Spitznagel üllatab investoreid oma soovitustega.

Jerome Powelli ja Föderaalreservi katsed vältida USA majanduse langust nõuete karmistamisega võivad ajada aktsiaturud kuristikku.

See on üks võimalik stsenaarium, nõustub fondijuht Mark Spitznagel, lisades, et tema arvates võib Föderaalreserv siiski varsti intressimäärade tõstmise osas pidurit tõmmata. Ta ei ole valmis kihla vedama kummagi variandi peale, kuid on kindel, et kui realiseerub halvem stsenaarium, leiab ta end jälle ajalehepealkirjadest: viimane kord, kui USA majandus oli languses, teenis tema firma Universa Investments mõne nädalaga 4000 protsenti kasumit. Sellele eelnenud finantskriisi ajal ta enam kui kahekordistas klientide raha, ehkki aktsiahinnad kukkusid tollal poole võrra. Nende kahe languse vahel teenis Universa nn välkkrahhis ühe päevaga miljard dollarit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles