WSJ: Kallis gaas sunnib Euroopa tööstusi tootmist USAsse kolima

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Terasetootja ArcelorMittal vähendab toomist kahes Saksamaa tehases ning teatas Texase tehase oodatud parematest tulemustest.
Terasetootja ArcelorMittal vähendab toomist kahes Saksamaa tehases ning teatas Texase tehase oodatud parematest tulemustest. Foto: Yves Herman/ Reuters/ Scanpix

Ukraina sõda tõstab energiakulusid Euroopas, samal ajal kui USA meelitab ettevõtteid suhteliselt stabiilsete hindade ja roheenergiatoetustega.

Euroopa ettevõtted, mis toodavad väetist, terast ja muid tööstustooteid, kolivad gaasihindade tõusu tõttu tootmist USAsse, et saada osa stabiilsematest energiahindadest ja riiklikest toetuspakettidest.

Energiahindade peadpööritav kasv ja pidevad tarneahelaprobleemid ähvardavad Euroopat sellega, mida mõned majandusteadlased nimetavad uueks deindustrialiseerimiseks. Samal ajal on USA kehtestanud hulga toetusi tootmisele ja roheenergiale. See on teinud USA tootmisbaasina väga atraktiivseks, ütlevad kemikaale, akusid ja muid energiamahukaid tooteid valmistavate ettevõtete juhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles