WSJ: USA keskpank tõstis kolmandat korda järjest intressimäärasid ja lisa on veel tulemas

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Maaklerid New Yorgi börsil.  Aktsiate hinnad börsil kauplemise viimsael tunnil kukkusid, pärast seda kui Föderaalreservi juht Jerome Powell teatas keskpanga otsusest inflatsiooni ohjeldamiseks intressimäärasid 75 baaspunkti võrra tõsta.
Maaklerid New Yorgi börsil. Aktsiate hinnad börsil kauplemise viimsael tunnil kukkusid, pärast seda kui Föderaalreservi juht Jerome Powell teatas keskpanga otsusest inflatsiooni ohjeldamiseks intressimäärasid 75 baaspunkti võrra tõsta. Foto: Michael M. Santiago/AFP/ Scanpix

USA Föderaalreservi liikmete prognoosi kohaselt tõusevad lühiajalised intressimäärad aasta lõpuks üle 4,25%, mis tähendab, et äsjane intressimäära tõstmine ei jää selle aasta viimaseks.

Föderaalreserv kiitis heaks oma kolmanda järjestikuse intressimäära tõusu 75 baaspunkti võrra ning andis märku, et jätkab nõuete karmistamist, kuigi need suurendavad majanduslanguse riski.

USA keskpanga liikmed hääletasid ühehäälselt selle poolt, et tõsta võrdlusintressimäära ehk föderaalfondide intressimäära vahemikku 3,0-3,25%, mis on kõrgeim tase alates 2008. aasta alguses. Kolmapäeval avaldatud uute prognooside kohaselt ootab Föderaalreserv intressimäärade tõusu käesoleva aasta lõpuks tasemele 4,0-4,5%, mis tähendab, et novembris ja detsembris ootavad meid ees uued intressitõusud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles