WSJ: USA keskpanga otsus andis hoo sisse ka valitsuse võlakirjade tootlusele

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Inglise Pank tõstis intressimäära küll konservatiivselt vaid poole protsendipunkti võrra, kuid plaanib müüa oma Ühendkuningriigi valitsuse võlakirjade portfelli.
Inglise Pank tõstis intressimäära küll konservatiivselt vaid poole protsendipunkti võrra, kuid plaanib müüa oma Ühendkuningriigi valitsuse võlakirjade portfelli. Foto: Isabel Infantes/ AFP/ Scanpix

See on halb uudis investoritele, kes peavad toime tulema aktsiahindade langusega ja kes kardavad, et USA keskpanga agressiivne intressipoliitika võib lämmatada majanduskasvu.

USA valitsuse võlakirjade tootlus tõusis järsult neljapäevalpärast seda kui mitmete suurriikide valitsused ja keskpangad tormasid tõstma intressimäärasid või muul viisil  oma valuutat toetama, et seda enneolematult tugeva dollari eest kaitsta.

Päev varem kolmapäeval kui Föderaalreserv otsustas tõsta kolmandat korda järjest lühiajalisi intressimäärasid 75 baaspunkti võrra ja vihjas, et intressimäärasid tõstatakse lähitulevikus veelgi, et vähendada inflatsiooni, võlakirjade tootlus praktiliselt ei muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles