WSJ: Biden võitis! (1)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist ja toimetaja, WSJ
Copy
President Joe Biden nautimas oma abikaasa sõnavõttu Marylandi kubernerikandidaadi Wes Moore'i esmaspäevasel kampaaniakoosolekul.
President Joe Biden nautimas oma abikaasa sõnavõttu Marylandi kubernerikandidaadi Wes Moore'i esmaspäevasel kampaaniakoosolekul. Foto: Dominik Sokotoff/ZP

Pea püsti, vabariiklased. Punalainet teisipäeval üle USA poliitika küll ei uhtunud, kuid lõpptulemus võib olla veelgi parem. Bideni nigelate reitingute ja arusaamatute sõnavõttude tõttu oleks 1994 või 2021 kaliibriga vahekaotus andnud demokraatidele jõulise tõuke ta enne 2024. aasta valimisi lavalt kõrvaldada. Nüüd pole neilt temast pääsu, tundub.

Milles siis asi? Nimelt võib Biden nüüd väita, et just tema juhivõimed hoidsid ära sellise kohutava klobimise, millega presidente esimese ametiaja keskel sagedasti kostitatakse. Küsitlusguru Mark Penn näeb Bidenit kui õhtu põhilist võidumeest.

Oma kaotusi leevendasid demokraadid küll presidendist paremate tulemustega kaalukeeleosariikides – ning kohati aitas ka temast distantseerumine. Aga üldkokkuvõttes nad teda süüdistada ei saa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles