WSJ: IT-töötaja uus reaalsus on king, mitte kingitus

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Kurbus
Kurbus Foto: Sarah Mirk/Flickr

Kevadel kostitas Google oma San Francisco töötajaid erakontserdiga. Kontorisse naasmise laulis pidulikuks lopsakas Lizzo. Praegu kärbitakse nii pidutsemist kui värbamist. Kontorirahvale koguni tasuta pesupesemist pakkunud Meta alustas läinud nädalal 11 000 koha koondamist ning hoiatas allesjääjaid, et mõned peavad kahekesi ühe laua taha mahtuma.

Soojad kohad on jahenenud äkki ja ootamatult. Kuuekohaliste aastapalkade, paksude aktsiapatakate ja heldete hüvedega harjunud töötajad vaatavad esimest korda tõtt kaadriharvendusega, koos firmaväärtustega kõhnub tempokalt personaalne netoväärtus.

Värbajad nagu Charley Betzig saavad tehnoloogiafirmadelt tulvana teateid, kui kena oleks koostöö üles soojendada. Aastaid üritas tema igasugu trikkidega nende tähelepanu pälvida. Pärast viimaste päevade padukoondamisi Twitteris, Lyftis ja Stripe’is ilmestavad IT-töötajad anonüümset sõnumiseina Blind kaastundepalvetega à la koondavad, koondavad, koondavad ja katsugem kõik hakkama saada, üks kirjutas lihtsalt, et tahab nutta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles